Projekt


Sjöstadsorangeriet

Umax utförde en byggentreprenad av två bostadshus i KL-trä.


Rosendal

Tillverkning och projektering av utfackningsväggar och stålpelare till ett bostadshus.


Snesen förskola

Projektering, tillverkning och montage av prefabricerade utfackningsväggar och tak.


Bostadshus

Umax projekterade, tillverkade och monterade taket. Taket bestod av prefabricerade takkassetter tillverkade i vår fabrik, vilket underlättade oss att få ett snabbt tätt hus. I fabriken monterade vi alla takfönster och tätade de enligt montageanvisningar, dessutom var takkassetterna isolerade och glesade.


LSS – boende i Rönninge

Vi projekterade och levererade ett prefabricerat tätt hus, tillverkad i vår fabrik. Umax utförde även monteringen av byggnaden.


Gipsentreprenad


Förskola i Vega

En förskola i det nya bostadsområde i Vega, Stockholm. Umax ansvarade för projektering, tillverkning och montage av takkassetter på 2200 m².


Gottsundaskolan

För ett år sedan bröt en brand ut på Gottsundaskolan och en stor del av skolan förstördes. Parmaco AB har fått i uppdrag att bygga en modulskola som kommer att kopplas till den kvarvarande skolbyggnaden. Umax utför en byggentreprenad och ansvarar för arbetsledning, samordning och montage av byggnationen.


Klaraskolan

Norra Europas största modulskola med en totalyta på 8500 m². Modulskolan färdigställdes på 5 månader. Modulärt byggande karaktäriseras av innovativa lösningar i både design och kvalitet.


Slottsjordsskolan

Halmstad kommun beställde en modulskola på totalt 4400 m² från våran kund Parmaco AB. Umax AB utförde en totalentreprenad samt hjälpte till med projektering.


Björnlandet

158 lägenheter. Umax ansvarade för takläggning, byggandet av gipsväggar samt installationen av Granabs golv och köksinredning.


KV Förrådet

272 lägenheter. Umax utförde tak- och gipsentreprenad, samt invändiga snickerier. Projektet utmärktes av ett stort antal lägenheter och ett högt byggtempo.


KV Brandstation

Umax ansvarade för uppstolpad tak och taksarg. Taket hade takfötter med brandtät vindluftning. Totalyta på 4200 m².


Björken

Renoveringsprojekt i Stockholms äldsta hyreslägenhetshus. Umax utför gipsentreprenad, och byggentreprenad av vinden som byggs ut till en lägenhet.


Bostadshus

182 lägenheter. Umax utför en totalentreprenad där vi tillverkar och monterar uppstolpad tak och träfasad. Byggnaden kommer att vara Svanenmärkt, vilket innebär mer ansvar för Umax att både tillverka och använda rätt material. Totalyta ca 4300 m2.


Rostraknare

187 lägenheter, inkl. 6 lägenheter för LSS-boende. Adroc utförde tak- och gipsentreprenaden. Taket har flera nivåer, med många speciallösningar. Traditionell takläggning har kombinerats med prefabricerade takkassetter, det nya möter det gamla. Ett bra exempel på hur prefabricerade detaljer hittar sin nisch på byggmarknaden.


GTG Tennishall

Umax installerade mellanväggar och undertak av gips i den nya tennisanläggningen. Tennishallen innehåller sju inomhustennisbanor, tre inomhus padeltennisbanor, kontor, övernattningsrum, utbildningslokaler och storkök. Utomhus finns det sju tennisbanor och tre padeltennisbanor.


Växthuset

Umax utför en stomentreprenad av en förskola i Hultsfred. Umax projekterar, tillverkar och monterar stommen för byggnaden.


Multihall i Avesta

Totalentreprenad. Multihallen kommer att byggas i två våningsplan och med ca 7600 kvm yta för olika verksamheter. I byggnaden kommer det att finnas en padelhall, bilhall, lokaler för kontorsverksamhet, och ett hotell med 46 rum, restaurang och konferensrum. Projektet är unikt och kommer främst att byggas i trä med en stödjande stålkonstruktion.


Åsgård

Umax totalentreprenad. Projektering och utveckling av byggnader. Alla byggnader kommer att tillverkas i Umax egna fabrik samt monteras med egen personal


Modulskola i Ulleråker, Uppsala

Umax utför en byggentreprenad av en modulskola.

POLYGONVÄGEN 67,  Täby
187 66
Stockholm
+46 73 576 80 20
info@umax.se