Nyheter

22. Dets, 2020

Umax bygger multihall i Avesta

Precis innan jul har Umax ingått i ett avtal för en totalentreprenad på ca 100 miljoner med uppdraget att designa, projektera och bygga en multihall i Avesta. Planerad byggstart för projektet är kvartal 1, 2021.

Multihallen kommer att byggas i två våningsplan och med ca 7600 kvadratmeter yta för olika verksamheter. I byggnaden kommer det att finnas en padelhall, bilhall, lokaler för kontorverksamhet, och ett hotell med 46 rum, restaurang och konferensrum. Projektet är unikt och kommer främst att byggas i trä med en stödjande stålkonstruktion. KL-träpaneler kommer att vara delvis synliga, vilket ger en naturlig känsla för byggnaden. Fasaden för multihallen byggs i trä blandat med svart plåt. Umax har utvecklat och projekterat multihallen tillsammans med Ryk, Fransson & Petza Arkitektkontor AB [RFP].

16. Dets, 2020

Umax utvecklar koncept för bostadsområden

Umax AB har tillsammans med Ryk, Fransson & Petza Arkitektkontor tagit fram ett koncept för ett bostadsområde. Flerbostadshusen ger en naturnära känsla och konceptets fokus ligger på hållbar bostadsutveckling med en stomme av trä, fasad av cederträspån och med detaljer av aluzinkplåt.

De tio flervåningshusen är av trä, både konstruktionsmässigt och ytmässigt, vilket ger dem ett varmt, familjärt och vackert uttryck. Trä är ett levande material, det andas och åldras och blir vackert silvergrått med tiden. Det gråaktiga träet ihop med tak och detaljer av aluzink kommer att spela vackert mot den intilliggande floden.
Trä som material är flexibelt, förnybart och klimatsmart, med lägre klimatpåverkan än många andra byggnadsmaterial. Både i produktion, transport och vid montage har trä ekonomiska och klimatmässiga fördelar.

Fasaderna har försetts med cederträspån som placeras i varierande bredd för att på så sätt skapa ytterligare en böljande känsla. Från entrésidan byggs ett trapphus med utsida av butong – ett transparent betongmaterial som möjliggör skapandet av vertikala växtväggar.

Husen är ritade som ett typhus med återkommande våningsplan som upprepas i alla byggnaderna. På grund av variation i tak och antal våningar får byggnaderna trots detta ett varierande uttryck. Upprepningen av olika element gör att byggnaderna blir ekonomiska och enklare att bygga. Dessutom har lägenheterna planerats för att kunna förändras med tiden. En fyra kan enkelt omvandlas till två tvåor och vise versa, när familjeförhållanden ändras efterhand.

Till formen har byggnaderna designats som ett T för att alla lägenheter, även de i norr ska kunna få balkong och utsikt mot floden. Husen har placerats på tomterna för att få bästa möjliga siktlinje mot vattnet.

I mitten av varje byggnad i norrläge finns en central kärna med trapphus och hiss. I zonen kring denna kärna finns våtutrymmen som badrum och kök samlade. Detta ger utrymme för stora umgängesytor i söderläge med utgång mot terrasserna och floden.

9. Okt, 2020

Umax lanserar sitt hotellkoncept

På grund av vårt enorma intresse för modulbyggnader och industriella byggprocesser har vi på Umax satsat mycket på att utveckla våra egna modulkoncept.

Nu är vi på Umax stolta att lansera vår nästa modulbyggnad, ett väghotell. Hotellet är en modulbyggnad i trä med en innovativ och naturlig design. I byggnaden finns matsal, kök, reception, konferensrum, uteterrass och en variation av olika rumstyper. Vårt modulkoncept är flexibelt och vi kan hjälpa kunden att utveckla sin egna önskade design.

För mer information kontakta gärna Roger Eriksson.

roger.eriksson@umax.se
0729013370

7. Sept, 2020


Vi välkomnar vår nya medarbetare Roger Eriksson

Umax växer och stärker sitt lag med Roger Eriksson som ny affärschef. Som affärschef kommer han att lägga fokus på den offentliga sektorn.

Roger har en lång erfarenhet inom industriell byggnation och fastighetssektorn, och han kommer med ny kompetens till vårt unga och ambitiösa arbetslag. Välkommen Roger! Om ni har några förslag eller idéer tveka inte att kontakta Roger.

andres.estonius@umax.se

+46 72 700 05 57

4. Aug, 2020


Umax påbörjar bygget av 24 bostäder vid Mälaren i Mariefred

Efter ungefär 1 års planering, projektering och tillverkning sätter Umax igång bygget av bostäder vid Mälaren i Åsgård, Mariefred. Som totalentreprenör kommer Umax att färdigställa 24 bostäder med en blandning av villor, parhus och radhus.

Tillsammans med beställaren och RFP Arkitektkontor har vi utvecklat ett exklusivt huskoncept med en modern och naturlig arkitektur passande i det naturnära området vid Mälaren. Husen kommer att vara över 300 kvadratmeter stora och utmärka sig av energieffektivitet och exklusiva detaljer.

I år kommer 4 bostäder stå klara och resterande kommer att byggas nästkommande år. Projektet kan ni följa på våra sociala medier.

POLYGONVÄGEN 67,  Täby
187 66
Stockholm
+46 73 576 80 20
info@umax.se